Druženje generala Krstičevića s hrvatskim braniteljima

  • WhatsApp Image 2016-08-23 at 13.07.18
  • WhatsApp Image 2016-08-23 at 13.07.182
  • WhatsApp Image 2016-08-23 at 13.07.193

Druženje branitelja s kandidatima HDZ-ove liste za X. izbornu jedinicu Androm Krstulovićem Oparom, price Petrom Škorićem, Blaženkom Bobanom i Damirom Krstičevićem započelo je u 12 sati s minutom šutnje za sve pale branitelje i hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, pozdravio je okupljene, zahvalio im se na prisutnosti i najavio nositelja liste Damira Krstičevića.

U samom početku, Krstičević se osvrnuo na apolitičnost mnogih koji ne žele sudjelovati u izbornim procesima, ali i medijsku kampanju u kojoj se pokušava baciti ljaga na njegovo ime, kako bi ga omeli u životnoj svakodnevici, a sve uoči nadolazećih izbora.

– Sve se opcije sjete branitelja pred izbore, a vaša procjena je tko je iskren. Ne smatram se političarem. U politici  sam jer samo želim pomoći svojoj zemlji i narodu. U politici ima svega, razumijem ljude koji se u nju ne žele miješati. Mediji danas pišu i donose izvješće SIS-a po kojem sam ja napadao Vukovar. Od svih kandidata, mene spominju. Da je to tako, već sam trebao biti procesuiran. Nisam ni prvi ni zadnji koji se s takvim lažima mora boriti. Zvao me general Gotovina i pružio podršku. Moramo se boriti istinom i samo istinom – započeo je Krstičević, kojeg podupire cijela braniteljska populacija.

Amerikanci kažu za 2. svjetski rat, navodi Krstičević, da ga je iznijela najbolja generacija, a on veli da su hrvatski branitelji najbolja generacija Hrvatske. Ističe da se mora naći način kako branitelje uključiti u sve procese, te da sve moderne države imaju programe kako zbrinuti osobe iz sigurnosnog i obrambenog sustava, po sposobnostima.

Branitelji imaju različite upravljačke sposobnosti, navodi on, koje se mogu iskoristiti. U tom procesu upravljanja mogu koristiti sebi, obitelji i zajednici i razvijanju društva na koncu svega. Također je istaknuo da su mnogi mislili kako će se HDZ razbiti nakon neuspjele koalicijske Vlade, no zahvaljujući konsolidaciji, HDZ se pokazao i izabrao sposobnog čovjeka koji će HDZ voditi u novu izbornu pobjedu.

– Neki su mislili da ćemo biti razbijeni. Konsolidirali smo se, nismo razbijena vojska. Izabrali smo čovjeka koji ima širinu i sposobnost, modernog čovjeka i političara Andreja Plenkovića. Ne bi bio tamo gdje se nalazio da ne vrijedi. Već preko sučeljavanja je to pokazao, iako je imao još tisuću stvari za raditi, pokazao je svježinu i uključivost, te je branio svjetonazor. Možemo navijati i govoriti tko je pobijedio, ali je zainteresirao mnoge ljude za Hrvatsku demokratsku zajednicu – rekao je Krstičević.

Krstičević je za kraj govorio o vezama i klijentelizmu koje treba istrijebiti, prvo u vlastitim redovima, a tek onda na drugim mjestima. Isto tako, osvrnuo se na program te liste na kojima su nositeljice žene i na kojima je mnogo više ekonomista.

– Hrvatska demokratska zajednica će našu državu s Plenkovićem urediti da bude bolja. Naše društvo treba biti pravednije i da uspjeh ovisi o radu, a ne vezama i klijentelizmu i to treba suzbiti, prvo u HDZ-u, a onda i dalje. Liste smo osvježili, u 11 jedinica sedam je novih nositelja. To uključuje i dvije mlade žene, kao i dva branitelja. Milanović ide s istom ekipom i istim programom. Puno je ekonomista na našim listama, jer je gospodarstvo ključno. Treba smanjiti javni dug i podići kreditni rejting na investicijsku razinu. Ako to napravimo, kamate padaju i možemo uštedjeti i 3 milijarde kuna, a planiramo i cjelovitu poreznu reformu – zaključio je Krstičević, nakon čega se zajedno s ostalim kandidatima družio s braniteljima.