Đogaš: Split gubi vrijeme i troši novac na „krpanje“, dok su drugi već izborili EU sredstva za ceste

Zoran Đogaš, kandidat za gradonačelnika Splita, Tomislav Šuta, kandidat za njegovog zamjenika te Ivica Budimir, menadžer i prometni stručnjak koji se nalazi na listi HDZ-a za Gradsko Vijeće, održali su danas konferenciju za medije na temu održavanja cesta te prilike iz Europske unije koja se hrvatskim gradovima otvorila s novom financijskom omotnicom.

Naime, iz EU fondova su, za naše okvire, predviđena velika sredstva za tzv. nerazvrstane ceste. Ako ne bude gubio vrijeme, Split se može izboriti za čak 200 milijuna kuna za rekonstrukciju i izgradnju novih puteva, čime bi se trenutni proračun za „krpanje“ cesta oslobodio za druge namjene.

Komentirajući priliku koja se nalazi pred Splitom, Zoran Đogaš je istaknuo da Split gubi ključno vrijeme, dok se drugi gradove bore da u novom višegodišnjem financijskom okviru (2021.-2027.) uzmu novac iz EU fondova. – Idućih godina Split se može izboriti za čak 200 milijuna kuna te tako rekonstruirati postojeće i izgraditi nove puteve, ali samo ako budemo imali vlast koja neće potencirati svađu i koja se neće baviti sama sobom. To je ogroman novac koji bi osigurao da ceste uređujemo i održavamo cjelovito, a istovremeno oslobodimo proračunska sredstva za druge namjene. Stavimo Split na prvo mjesto i prestanimo krpati, već zajedno graditi velike stvari – rekao je Đogaš.

Tomislav Šuta, kandidat za zamjenika, detaljno je elaborirao priliku koju Split ima u novom višegodišnjem financijskom okviru koji traje od 2021. do 2027. godine. Sredstva su namjenska i to isključivo za rekonstrukciju i izgradnju. – Održavanje cesta se u Splitu svodi na sezonsko krpanje rupa. Često bez ikakvog plana i logike, a takvo ‘krpanje’ je na kraju najskuplje. Ako ne iskoristimo priliku, novac nećemo dobiti, a smatram da mi to možemo i imamo znanja provođenje takvih projekata.

Prometni stručnjak Ivica Budimir istaknuo je kako za rješavanje prometne problematike u Splitu ključno rješavanje imovinsko pravnih odnose za što je bitna suradnja sa Županijom i državom. – Sredstva na raspolaganju iz EU fondova trebamo iskoristiti, između ostalog, i za zamjenu asfaltnog sloja, ali i za rekonstrukciju postojećih cesta, poput Gundulićeve, Kroz Smrdečac, Žrnovnicu, Sitno i Srinjine. Za zamjenu asfaltnog sloja (oko 100 tisuća kvadrata) i za rekonstrukciju 4 do 5 kilometara cesta, potrebno je 40 do 50 milijuna godišnje, čime bi se znatno poboljšala prometna situacija u gradu, izjavio je Budimir. Posebno je istaknuo i problematiku spoja Žrnovnice i Srinjine, kao i važnost brze implementacije ITS sustava (Inteligentni transportni sustavi), za što je natječaj već u tijeku.