Čestitamo 31. obljetnicu utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Splitu!

Svim članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice u Splitu, a posebno svim utemeljiteljicama i utemeljiteljima naše gradske organizacije, od srca čestitamo 31. obljetnicu utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice za tadašnju Općinu Split!
Dana 6. siječnja 1990. u prepunoj kongresnoj sali hotela “Marjan” održana je osnivačka skupština koju je svojom nazočnošću uveličao i predsjednik Dr.Franjo Tuđman. Za prvog predsjednika splitskog HDZ-a izabran je dr. Zvonimir Marković a za članove Gradskog odbora: Ivica Ruić, Goran Pavlov,Vladimir Raguž, Frane Milat, Živko Nenadić, Tomislav Lozo, Mate Perišić, Ivan Ljubičić, Ivan Papić, Mario Kekez, Alen Gojak, Stipe Nosić, Milan Lažeta, Ante Parčina i Jure Bojić.
Zahvaljujemo svim utemeljiteljima na hrabrosti koju su pokazali u povijesnim i najtežim vremenima, što su riskirajući vlastitu slobodu preuzeli odgovornost za osnivanje HDZ-a u Splitu i time nagovijestili skori slom totalitarne komunističke Jugoslavije i uskrsnuće slobodne i neovisne hrvatske države.