Besplatne poduke za učenike u GK Blatine-Škrape

I ove godine se provode repeticije iz predmeta: hrvatski, what is ed engleski i njemački jezik, viagra matematika i fizika, cost u razdoblju od 26. veljače 2016. godine pa do završetka školske 2015./2016. godine, za učenike osnovne i srednje škole, u organizaciji TO HDZ-a „Blatine-Škrape“, „Split 3“ i „Trstenik“, Braniteljske zadruge „Duga“, te potporu Župnog ureda „Gospa Fatimska“, odnosno župnika koji na kraju svetih misa upoznaju sve zainteresirane osobe za mogućnost prijave poduke.

Repeticije se provode u prostorijama zgrade GK „Blatine-Škrape“ i u prostorijama zgrade GK „Split 3“, a ako se ukaže potreba i u prostorijama Braniteljske zadruge „Duga“, ulica Ruđera Boškovića 21, Split 3.

Na podukama trenutno sudjeluje ukupno 12 predavačica i predavača i 15 polaznika. Poduke se provode svaki petak u terminu od 19.00 do 21.00 sat i svaku subotu u terminu od 09.00 do 14.00 sati.

Poduke se pružaju u trajanju od 2 školska sata, a na zahtjev polaznika i prema prosudbi predavačica i predavača, iste u pravilu traju i dulje od planirane satnice, te neke predavačice i predavači poduke pružaju i nedjeljom u gore navedenim prostorijama, dok se nekim polaznicima pružaju poduke iz više predmeta.

Na predmetne poduke mogu se prijaviti učenici osnovnih i srednjih škola, iz svih Gradskih kotareva grada Splita, bez obzira na stranačku, nacionalnu, vjersku i sl. orijentaciju, odnosno pripadnost, uz pripomenu da će prioritet imati učenici koji prebivaju u GK „Blatine-Škrape“, kao i oni učenici čiji roditelji nisu u radnom odnosu, odnosno oni gdje radi samo jedan roditelj u obitelji, drugim riječima koji su lošijeg imovinskog stanja.

Poduke, odnosno repeticije, predavačice i predavači pružaju dragovoljno, odnosno bez ikakve novčane naknade, i to za sve osobe koje su iskazale interes, odnosno koje su imale određenih problema u savladavanju nastavnog gradiva, a slabijeg su imovinskog stanja.

Gospodin Marko Žaja, član IO TO HDZ-a „Blatine-Škrape“, glavni je nositelj i koordinator, ovog iznimno humanog i plemenitog projekta, a istodobno i predavač matematike na predmetnim podukama.