Balov: Najvažnija uloga intelektualca je da govori istinu o stvarima koje su bitne.

Danas nas je nasmijala jedna objava – objava obitelji Puljak, inače vlasnika privatne političke stranke, da će se g. Puljak kandidirati za splitskog gradonačelnika.
Naravno, u demokratskom društvu, svatko ima pravo gotovo na sve, a posebno na stavove koji bi trebali biti dosljedni i bez dvostrukih mjerila!

Prečestim naglašavanjem i uzimanjem za pravo statusa intelektualca, političara, gospodarstvenika, sveznalice, g. Puljak je poništio sve dosadašnje prezentacije sebe kao prethodno navedenoga.
Tako često su djelili lekcije svima oko vlastite političke osi, vrebajući pogrešku pojednica, koju bi tada iskoristili medijskom promidžbom.
Posebno su djelili lekcije iz nedosljednosti koju su upravo prezentirali i oživjeli u novom stilu kandidacije g. Puljka za splitskog gradonačelnika.

Za nekoga tko se predstavlja intelektualcem, bilo bi pristojno ne lagati. Ako su spremni lagati radi cilja, što li očekivati nakon toga?
Krenuli su iz našeg kotara, GK Žnjan gdje smo svjedoci njihove privatizacije gotovo svake ideje i projekta koji je realiziran.
Sjećamo se njihovog ulaska u splitsko gradsko vijeće i “čvrstog“ zauzimanja pozicije oporbe iz koje je mnogo lakše djeliti lekcije svima i upirati prstom u one koje rade, a pri tom ne imati nikakvu odgovornost!
Također, stvarnu političku odgvoronost Puljkovi nisu htjeli preuzeti ni na zadnjim lokalnim izborima, već su se ugradili u fotelju opozicije koja im je opet bila udobna i neobvezujuća!

Iskreno vjerujemo da i ovaj put im cilj nije pobjeda gradonačelničkog kandidata na lokalnim izborima, osim što je i nerealna, već upravo zauzimanje medijskog prostora već viđenim konstrukcijama s ciljem ulaska u Vijeće.

Jakša Balov

predsjednik TO HDZ Žnjan