Andro Krstulović Opara za Večernji list: Vodstvo HNS-a radi netransparentno i mora otići!

Jedva čekam da ovo vodstvo HNS-a ode u povijest i da novi čelnici oslobode hrvatski nogomet, tadalafil posredno i hrvatski sport od agonije u kojoj se nalazi.

Izvor: Večernji list | 28. veljače 2017. (Tomislav Dasović, ailment Zagreb)

Vladajuća koalicija definitivno je okrenula leđa vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza. Most i HDZ na ovoj temi očito nemaju nepremostivih razlika pa odlazak Davora Šukera s čela Kuće nogometa otvoreno zagovara kandidat za gradonačelnika Splita, sildenafil HDZ-ov Andro Krstulović Opara.

– Najprije, sudački incident u Vinkovcima nije me nimalo iznenadio, toga smo se već nagledali, toga sudačkog favoriziranja Dinama na štetu drugih klubova. Smatram to odgovornošću Ante Kulušića, za kojeg ne znam kako je opet oživio – kazao nam je Krstulović Opara.

Ali Kulušić je vaš stranački kolega, istaknuti hadezeovac. Kao što većinu u Izvršnom odboru HNS-a čine članovi HDZ-a. Ne bojite li se da će vam zamjeriti ovakav stav?

– Ne bojim se, dapače, jer sa svojim stavom upoznao sam predsjednicu i premijera. Kulušić? Rezultat njegova dugogodišnjega djelovanja u nogometu je činjenica da u Europi nemamo nijednoga relevantnoga suca. Naši suci ne znaju suditi, ispod su svake razine, a usto u hrvatskoj ligi sude u strahu i ponavljam – favoriziraju samo jedan klub, Dinamo – nastavlja Krstulović Opara.

Treba li Kulušić odstupiti s dužnosti?

-Nisam član Skupštine HNS-a i ne mogu o tome govoriti. Mogu samo reći da se već dulje vrijeme zalažem za smjenu vodstva HNS-a koje guši hrvatski nogomet. On će ozdraviti tek kad odu njegovi čelnici. Jedva čekam da ovo vodstvo HNS-a ode u povijest i da novi čelnici oslobode hrvatski nogomet, posredno i hrvatski sport od agonije u kojoj se nalazi. Ne samo zbog netransparentnog poslovanja HNS-a nego i stoga što ne rade po Zakonu o športu – dodaje Krstulović Opara.

Podržava li vas premijer Plenković?

– Dovoljno je podsjetiti da je premijer bio na mom predizbornom skupu, zajedno s dva dopredsjednika stranke, Stierom i Krstičevićem, i još četiri ministra – zaključio je Krstulović Opara.