Andro Krstulović Opara je novi gradonačelnik Splita! Od srca hvala na povjerenju.

Ako još uvijek postoji netko tko dvoji da je Split grad u kojem je sve moguće, ili pak propituje snagu demokracije, danas je dobio odgovor.
To je odgovor svih onih koji su danas izašli na birališta vjerujući kako ovoga puta mora biti drugačije i kako njihov glas čini tu razliku. Promjena je večeras došla u Split!
Drage Splićanke i Splićani,
Od srca Vam zahvaljujem na povjerenju koje ste mi danas izborom ukazali. Svjestan sam velike odgovornosti koju preuzimam i obećanja koje sam vam svima dao; i onima koji su me birali ali i onima koji nisu.
Moj gradonačelnički mandat obilježit će naša želja da Split bude grad za sve. Učinit ću sve što mogu kako bih bio dostojan vašeg povjerenja. Štitit ću interese svih građana, ne samo svojih birača, svjestan i ogorčenja, nervoze i sumnji mnogih Splićana.
Danas na birališta niste izašli zbog mene niti samo da bi se ovi izbori dobili. Učinili ste to jer ste razumjeli veličinu zadatka koji je pred nama.Ovo je stoga vaša pobjeda.
Iako ćemo večeras proslaviti, nema mjesta trijumfalizmu. Pred nama je veliki posao kojim moramo premostiti duboke podjele u gradu, izvući se iz naših gospodarskih problema, srediti gradsku infrastrukturu, rješiti ekološku bombu u srcu Splita, osigurati vrtiće i škole, osigurati bolji standard svih naših građana i nova radna mjesta. Nitko nije rekao da će biti lako ali pokrenemo li naš duh i odgovornost i odluči li svatko od nas da stisne i radi i da se uzajamno pomažemo, onda mi možemo uspjeti.
Branit ću Split, naše interese i naš imidž, vratiti gradu samopouzdanje i okupiti naše građane u borbi sa izazovima budućnosti. U tome će mi trebati pomoć svih vas tijekom naredne četiri godine.
Želim zahvaliti svima koji su mukotrpno radili na kampanji, cijelom mom užem timu savjetnika i volontera, osobito mladima koji su odbacili mit o apatiji svoje generacije. Želim zahvaliti svojoj obitelji: supruzi i djeci, koji su samnom dijelili dobre ali, češće, one loše trenutke kampanje. Vi ste bili moje sidro. Hvala vam.
Prisjećam se večeras samog početka kampanje i ljudi koji su me bodrili u vrijeme kada je malo tko mene vidio u ovoj utrci. Prisjećam se sati i sati rasprava o tome kako će kampanja izgledati, slaganja poruka, vježbi i treninga i činjenice kako čovjek nikada ne smije prestati učiti. Mnogo sam toga putem naučio, mnoge prepreke savladao, padao sam i podizao sam se, samnom i mnogi drugi za koje mi je teško naći riječi da im zahvalim. Reći ću stoga samo od sveg vam srca hvala!
Dragi moj Splite,
Mnogo nam je toga za učiniti. Ovo je vrijeme da vratimo naše ljude kući, da vratimo mnoge na posao, da stvorimo prilike za našu djecu, da pokrenemo prosperitet naše zajednice, da sve ono što sam govorio tijekom kampanje zajedno ostvarimo i promijenimo naš grad nabolje. Na tom putu sretat ćemo se i sa sumnjom i sa cinizmom. Ali ukoliko vjerujemo u vlastiti put bez potrebe da dokazujemo kako je tuđi pogrešan, učinit ćemo i ono što nam se naizgled činilo nemogućim.
Pridružite mi se od sutra u borbi za Split za sve.
Hvala i Bog vas poživio.