Andro Krstulović Opara: Na biralištima biramo – Split za sve ili samo neke

  • PIC_5602
  • PIC_5511(1)
  • PIC_5287
  • PIC_5189

Izlaskom na birališta odlučujete o budućnosti Splita: želite li dati glas politikama koje su nas na lokalnoj razini dovele do ove situacije ili želite bolju budućnost za vlastitu djecu, želite li Split za sve ili Split za samo neke, želite li tapkati na mjestu ili krenuti naprijed.

A napredak, dragi moji sugrađani i prijatelji, nije puko popravljanje prošlosti; on je neprekidno kretanje prema budućnosti.
Najvažnija stvar na svijetu nije gdje smo, već u kojem smjeru idemo.

Stoga me ne zanima zanima me prošlost. Zanima me jedino budućnost jer u njoj namjeravam provesti ostatak života baš kao i vi.
U trenutku vaše izborne odluke, oblikovat će se i vaša sudbina, a sudbina nikada nije stvar prilike, ona je stvar izbora, to nije nešto što trebate čekati, nego ono što morate postići.
A birate između onih kojima ništa nije sveto, koji su čas u jednom, čas u drugom taboru, samo da bi ostvarili svoje privatne interese. Zatim birate između onih koji govore da su jedno, a zapravo su sasvim nešto drugo, ujutro liberali, a popodne ljevičari, navečer uzmu pauzu. Pa birate između onih koji se skrivaju iza birokratskih fraza, iza gubitnika, samo da i održali neke svoje stečene pozicije. I tako gledate i mislite da izbora ni nema. Nije istina. Ja sam promjena koju toliko dugo priželjkujete, dajte mi svoje povjerenje i promijenimo Split zajedno.
Potrudimo se zajedno oko naše sreće. Sreća je stav. Ili ćemo napraviti sami od sebe nesretne ili zadovoljne i jake. Količina uloženog truda je ista.
U ovom nadmetanju ja sam motiviran željom za postignućem, a ne željom da porazim ostale. Nosi me optimizam i vjera koja vodi postignuću, jer ništa se ne može postići bez nade i samopouzdanja. želim da i Split bude takav.