Akcija uklanjanja opušaka u dječjem parkiću na Pujankama: “Nadamo se da će naše društvo rasti i sazrijevati te vlastitim djelovanjem i odgovornim ponašanjem pomoći u očuvanju okoliša.”

Temeljni ogranak HDZ-a Pujanke je organizirao volontersku akciju povodom Međunarodnog dana mladih kojom su očistili dječji park na Pujankama od odbačenih opušaka. Prenosimo objavu predsjednika TO HDZ-a Pujanke Ante Milića o ovoj hvale vrijednoj akciji:

Odlučili smo se na ovakvu akciju jer smatramo da je mnoštvo parkića našeg grada Splita prožeto ostacima cigareta, opušcima od acetatnih celuloznih vlakana koji mogu uzrokovati mnoge zdravstvene probleme djece i mališana koji obitavaju u istima.

Želimo ovom malenom gestom podignuti svijest građana te izvršnih vlasti našeg grada na važnost pravilnog djelovanja usmjerenog na rješavanje ovog problema. Naime, odbačeni opušci cigareta koji završe u okolišu mogu ubiti biljke, životinje i druge oblike života u prirodi.
Djeca se mogu zaigrati sa njima i progutati ih što može urušavati njihovo zdravlje (povraćanje, razne konvulzije itd.)!
S obzirom na navedeno, a uz to da opušcima treba nekoliko godina da se razgrade u prirodi, nadamo se da će naše društvo rasti i sazrijevati te vlastitim djelovanjem i odgovornim ponašanjem pomoći u očuvanju okoliša te smanjivanju količine opušaka u dječjim parkićima i javnim površinama.

Za naše najmlađe, za sve nas, za čiste parkiće i okoliš.
Reci NE OPUŠCIMA na javnim površinama i dječjim parkićima!