32. obljetnica utemeljenja HDZ-a u gradu Splitu

Prije 32 godine, u prepunoj kongresnoj sali hotela Marjan održana je osnivačka skupština HDZ-a u Splitu. Svojom nazočnošću prigodu je uveličao i prvi predsjednik RH i osnivač HDZ-a, dr. Franjo Tuđman, i time dao presudni poticaj utemeljenju ideje slobodne i demokratske države u našem gradu. Upravo njemu, hrvatskim braniteljima, ali i svima onima koji kroz dugu i tešku povijest našeg naroda nisu dozvolili da se ta ideja ugasi dugujemo duboku i najveću zahvalnost što danas možemo svoju budućnost sami odrediti u suverenoj državi. U našim molitvama su i utemeljitelji i predsjednici splitskog HDZ-a koji više nisu među nama.

Kako bismo 32 godine nakon ove velike obljetnice bili dostojni baštinici politika i vrijednosti za koje su se izborili naši časni prethodnici, svoje domoljublje moramo pokazati ponajprije odgovornim i poštenim djelovanjem u društvu i zajednici, vrijednim radom na svojim radnim mjestima i na koncu kao uzorni roditelji našoj djeci, dobronamjerni susjedi i pristojni građani našeg grada. To je najbolji način na koji ćemo dati osobni doprinos i zamah napretku sredine u kojoj živimo. Tako vidim današnji moderni suverenizam 21.stoljeća. Bez galame ispraznog populizma i netrpeljivosti prema bilo kome.

Uvjeren da smo upravo na tom putu i siguran u viziju razvoja našeg grada koju splitski HDZ iskazuje kroz svoj konstruktivni pristup u Gradskom vijeću, od srca svim dragim članovima i simpatizerima čestitam ovu veliku i obljetnicu i pozivam ih na građansku i epidemiološku odgovornost na samom početku 5.vala COVID-19 pandemije zbog kojega ni ove godine nažalost neće biti održana naša tradicionalna humanitarna večera!

Gradski odbor HDZ-a Split
Predsjednik

Vice Mihanović