BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA MLADEŽI HDZ-a SPLIT I HDZ-a SPLIT „Darujmo s ljubavlju“

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA MLADEŽI HDZ-a SPLIT I HDZ-a SPLIT

„Darujmo s ljubavlju“

 

Mladež HDZ-a Grada Splita i Hrvatska demokratska zajednica Grada Splita i ove godine uoči nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana provodi humanitarnu akciju „Darujmo s ljubavlju“.

Glavni cilj ove akcije je pomoć onima kojima je to najpotrebitije, more about kao i zainteresirati javnost o velikom broju i potrebama za pomoć socijalno ugroženim kategorijama, advice ponajviše obiteljima u Splitu.

Duboko smo svjesni činjenice kako je u gradu Splitu zabilježen velik broj obitelji koje, na žalost, nisu u mogućnosti zadovoljiti svoje osnovne svakodnevne životne potrebe, a posebice one egzistencijalne prirode poput hrane i osnovnih kućnih potrepština. Stoga smo odlučili povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana pomoći upravo njima, u vidu prikupljanja donacija, te organizacije humanitarnih turnira u PES-u 18. prosinca i kartama 19. prosinca, kao i nogometnog turnira 20. prosinca.

U akciju, koja će trajati sve do 20. prosinca 2015. godine, uključeni su svi Temeljni ogranci HDZ-a, Mladež HDZ-a, Zajednica žena Katarina Zrinski i stručni odbori.

Svi oni koji žele sudjelovati i poduprijeti ovu humanitarnu akciju mogu svoje priloge u obliku nepokvarljive hrane, slatkiša, higijenskih potrepština i sličnih proizvoda, donijeti izravno u prostorije Gradskog odbora HDZ grada Splita u Sinjsku 2/2, do subote 19. prosinca 2015.

Svi koji žele sudjelovati u humanitarnim turnirima, s uplaćenom kotizacijom od 20 kuna za humanitarne svrhe, mogu se prijaviti na telefon HDZ-a grada Splita 021/ 343-077 do 18. prosinca 2015.

Prikupljene donacije će se uoči blagdana uručiti obiteljima kojima je pomoć najpotrebitija, po gradskim kotarevima, dok će se prikupljena financijska sredstva od humanitarnih turnira upotrijebiti za pomoć „Sigurnoj kući“ koju vodi Caritas Splitsko-dalmatinske županije, jedinom utočištu za žrtve obiteljskog nasilja na području od Šibenika do Dubrovnika.

Na svima nama ostaje izabrati komercijalne adventske aktivnosti bez duha ili pak korisne i humanitarne aktivnosti u dobrom društvu!

Detaljnije informacije o navedenoj akciji možete pronaći na mrežnim stranicama HDZ-a Grada Splita.

 

GO HDZ  Split

Petar Škorić, predsjednik